ChangeWaves: промени с мозъчни вълни

 • ChangeWaves e серия от програми за бърза промяна на състоянието на съзнанието със специална комбинация от глас, звук, музика и компютърно генерирани шумове за стимулиране на мозъчните вълни до желаната честота.
 • ChangeWaves e серия от програми за слушане, които да помогнат възстановяването на естествения ритъм на мозъчните вълни
 • ChangeWaves са малки, бързи, ефективни помощни средства към свободата да управляваш мисленето си.
 • опитайте още сега - прочетете повече за първата програма от серията ChangeWaves ChangeWave-Relax 

ChangeWaves e серия от програми за бърза промяна на състоянието на съзнанието със специална комбинация от глас, звук, музика и компютърно генерирани шумове за стимулиране на мозъчните вълни до желаната честота. имайте по-спокойни дни, по-усмихнати вечери, по-добър сън - научете повече за себе си и своето мислене по един много релаксиращ и приятен начин - дайте си почивка от стреса и време за себе си - прочетете повече за първата програма от серията ChangeWaves - ChangeWave-Relax и я поръчайте още сега

"...Това, което обикновено ни липсва, когато сме впримчени в делника и в навика на своето мислене е възможността, макар и за момент, да се превърнем в зрители на това, което се случва, да се откъснем от него, да можем да го наблюдаваме отстрани... и когато това се случи, изведнъж се откриват нови пътища...и това е много хубаво..." Разговор на Стоян Терзиев с автора на "Розовите очила на душата" Любомир Розенщайн

"Розовите очила на душата" в "ПРЕДИ ВСИЧКИ" по Хоризонт

Последни публикации

Любомир Розенщайн за магическото копче PLAY

5 минути насаме с НЛП-майстора Любомир Розенщайн, автор на "Розовите очила на душата", които могат да променят деня ви, а защо не - и дните напред.

Вечерна медитация с водите на Рила

Оставете се на звука на падащата вода. Оставете я да отнесе в края на деня всичко, което наистина не ви е нужно повече. Всички страхове. Всички безпокойства. Всички тревоги. Всяка несигурност. Всяко напрежение. Дори ако са дълбоко закотвени в миналото, оставете сега водата да ги отмие. Да ги понесе надолу по течението... много надалеч...

Тя има силата.

Любомир Розенщайн facebook.com/changewire.info

Розовите очила на душата

Розовите очила на душата
пътеводител в Невролингвистичното програмиране (НЛП)
или как да пробудим вътрешната си сила Търсете българското издание на Colibri във всички добри книжарници.

Присъединете се към официалната страница на книгата във Facebook: http://www.facebook.com

Можете да купите "Розовите очила на душата" и онлайн от сайта на издателство "Колибри". Със специалната отстъпка на издателството, цената за книгата заедно с доставка чрез куриер е 11,80 лв. за страната и по пощата - 13,60 лв. за Европа (цена в книжарниците - 11,00 лв.).

Поръчка онлайн: colibri.bg

Собствено Търсене

ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане

НОВО!!! Пълен аудиокурс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска

разбудете в някого от сковаността на зимата надеждата, че животът започва отново

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ОНЛАЙН НА ТОЗИ АДРЕС ПОДАРЕТЕ НА НЯКОГО "РОЗОВИТЕ ОЧИЛА НА ДУШАТА" И РАЗБУДЕТЕ В НЕГО ОТ СКОВАНОСТТА НА ЗИМАТА НАДЕЖДАТА, ЧЕ ЖИВОТЪТ ЗАПОЧВА ОТНОВО „Розовите очила на душата" е книга за надеждата, за раждането на промяната и за това как да бъдеш режисьор на своя собствен живот.

NLP+ или за НЛП отвъд реалностите

От Любомир Розенщайн

1. Няма реалност.

Всичко, което възприемаш като заобикаляща действителност е само информация, постъпила обикновено чрез сетивата ти, изкривена, филтрирана и преработена в процеса на възприятие така, че вероятно е много отдалечена от реалността.

Утешително: всички възприемат света по този начин, тоест – по своему.

Добрата новина: ако проявяваш интерес към процеса на възприемане, можеш да се възползваш от особеностите му – и ето как:

2. Можеш да си измислиш всяка реалност.

След като работим само със създадени в мозъка си картини и звуци, можем да се отнасяме към тях наистина като че ли в главата ни има телевизор, на който държим в ръка дистанционното управление. Можем да променяме параметрите на звука и картината, да режем и да доснаждаме. Можем да добавяме неща, които няма и да махаме неща, които има – мозъкът не прави разлика между информация, пристигнала отвън и конструирана вътре.

3. Живей в реалност, която за теб е полезна.

Ако наистина държиш под контрол това, което бръмчи в главата ти, можеш да се научиш да го изменяш така, че да се чувстваш добре, каквото и да е то. Тренировките започват с игра със субмодалностите, преминават през овладяване на филтрите и изкривяванията и стигат до висшия пилотаж да можеш да спреш бръмченето напълно, когато ти пречи (става дума за съзнателен контрол, което изцяло изключва алкохола и всякаква химия…)

4. Всяка твоя реалност не е тази на другия – изключи я, ако искаш да се доближиш до него.

Главата на всеки един работи уникално и продуктите са учудващо различни – за един небето може да е потискащо тъмно и мрачно, а за друг – огряно от милиони вълнуващи звезди. Когато са много близки, хората се научават от само себе си да споделят части от своите реалности, но и обратното е вярно – ако се опитваш съзнателно да споделяш частици от реалността на другия и да го следваш в неговите илюзии, като че ли от само себе си (а всъщност за теб напълно осъзнато) ще се сближите.

Добрата новина: Човек и да лъже другите, дълго не може да лъже себе си. Ако „заетата“ реалност му е дълбоко чужда или ще избяга, или ще започне сам да се променя и сближаването ще бъде искрено.

5. Колкото и да имитираш реалността на някой друг, никога няма да постигнеш точно неговата.

Което означава, че можеш да стигнеш до другия не като се опитваш да го разбереш (в своята реалност), а само като го приемаш с неговата си реалност. Колкото повече се опитваме да разберем някого, толкова повече му приписваме собствените си образи, звуци и усещания и колкото по-вдъхновени сме, че го разбираме, толкова по-изолирани се оказваме от него. Не чети чужди мисли – просто бъди любопитен към начина, по който чуждата реалност се изявява навън.

6. Като се връщаш в точката преди тази реалност – там те очаква вече друга.

Има един момент – някъде във времето – в който реалността, която в момента те е обсебила, е била създадена и е станала водеща. И тъй като нищо не пречи на мисловните пътешествия във времето, можеш свободно да се връщаш там, където тази реалност още не е съществувала и отново да бъдеш свободен от нея. Ако тя ти пречи, в момента преди ставането  можеш лесно да  промениш конструкцията й. Колкото и невероятно да звучи, това променя живота ти сега!

7. Да се местиш от реалност в реалност може да бъде забавно.

Когато разбереш, че повечето ограничения създаваме сами в главите си, можеш да замениш хленченето със забавление. Светът е само косвена причина за това, което се случва в теб. Ако то не ти харесва и не го променяш, причината е само в мързела ти, а не в другите…

© Любомир Розенщайн, Всички права запазени

Previous Topic

Reader Feedback

9 Responses to “NLP+ или за НЛП отвъд реалностите”

 • Velizar Filchev казва:

  :) Накратко и в работно време. не знам доколко се вмества в темата, но е интересно как филми като „Матрицата“ и „Генезис“ инетрпретират идеята за света, който може да създаде човешкото съзнание и подсъзнание. В последния героят на Дикаприо трябваше да стигне до дълбините на своето подсъзнание, за да се срещне и пребори с чувството на вина. И така стигаме до една идея, която съществува от векове – ако всичко е спокойно и хармонично във вътрешния ни свят, то ще е така и във външния. И тук се сещам и за приказката, в които юнакът слиза дълбоко в Долната земя, за да се пребори с ламята…, но това е само една асоциация.

 • admin казва:

  Всъщност в най-вътрешния ни свят всичко винаги е спокойно и хармонично, а какво е в най-външния не знаем със сигурност… През повечето време занимаваме главите си с измислените светове между тези две граници…често напълно мъгливи…

 • Орлин Баев казва:

  Много точна статия! Любомир е извор на оригиналност, иноваторство, свежи идеи и точна визия! Благодаря за всичко, което правиш!

  Орлин :)

 • Velizar Filchev казва:

  Цитат: „През повечето време занимаваме главите си с измислените светове между тези две граници…често напълно мъгливи…“.
  Не разбирам, това не противоречи ли на някои от основните идеи в НЛП.

 • admin казва:

  Не мисля. Основният принцип е преминаването през мъглата…

 • Velizar Filchev казва:

  ??? :) Може би това е нещо, което предстои да разбера. (А може би е написано някъде в сайта, аз все още не съм прочел всичко:))

 • Бранимир казва:

  Здравейте,
  първо исккам да спомена, че статията много ме впечетли. :) А най-впечеляваща бе за мен 7-ма точка…
  Забелязвам при мен една особенна цикличност в взаимоотношенията, от която няма дефакто никаква полза – резултатите са накрая едни и същи независимо кой е срещу мен, т.е. не научавам никакъв урок, а всичко се повтаря отначало и после полседствията са за мен. При определена съвкупмост от фактори мозъка ми почва да гради разни реалности, представи, страхове и т.н. които не са полезни за мен и в повечето случаи не ги контролирам(съзнателни или несъзнателно)и в крайна цмвтка нещата тръгват в дегресивна поска. Мисля, че тук има два варианта. Единият е реално да не разбрам какво трябва да науча, а втория е да има в несъзнаването ми нещо, което пречи да преодолея тази реалност. Мисля, че е вторият вариант, и сега твърдо съм решил да променя тази си реалност. Голяма грешка правя също така, като чета мислите на другите (т.5).. и да, резултата е именно чувството на изолираност от тях. И се питам дали има още „препъни камъни“? Дали има нещо което изпускам?

 • Velizar Filchev казва:

  Цитат:“През повечето време занимаваме главите си с измислените светове между тези две граници…често напълно мъгливи…Основният принцип е преминаването през мъглата…“
  Мисля, че разбрах. Ганиците са мъгливи. Основният принцип е преминаването от свят в свят, от една реалност в друга, преминаване през границите.

 • Ина казва:

  За мен преминаването от реалност в реалност е да си „хвърлям прах в очите“. От няколко години преминавах в различни реалности, но така не се чувствам по- добре в реалността- такава каквато е. Сега съм в пасивен период- само наблюдавам какво се случва, без да създавам аз реалностите. Искам да видя истината за себе си.

Коментари

Google Groups

АБОНИРАЙ СЕ, за да получаваш новостите от Радио за личностно развитие ChangeWire и Българския блог за Невролингвистично програмиране(НЛП) по електронна поща

Email:

Чуй сега

Кажете „ДА!“ пролетта, на слънцето, на цветовете… Кажете „ДА!“ на Планетата на щастието

Планетата на щастието

Очаквайте в книжарниците след 13 май. Подкрепете книгата сега като харесате официалната й Фейсбук страница http://www.facebook.com/PlanetataNaStastieto; бъдете сред първите пратеници на Планетата на щастието... http://www.facebook.com/PlanetataNaStastieto

Моят канал в Twitter

Пожелавам ви да достигнете висините на птиците… Да си разрешите… да усетите силата на крилете си!

Добави в кръговете си в Google +!
Любомир Розенщайн
Любомир Розенщайн в Google Plus
Авторът на "Розовите очила на душата"...