ChangeWaves: промени с мозъчни вълни

  • ChangeWaves e серия от програми за бърза промяна на състоянието на съзнанието със специална комбинация от глас, звук, музика и компютърно генерирани шумове за стимулиране на мозъчните вълни до желаната честота.
  • ChangeWaves e серия от програми за слушане, които да помогнат възстановяването на естествения ритъм на мозъчните вълни
  • ChangeWaves са малки, бързи, ефективни помощни средства към свободата да управляваш мисленето си.
  • опитайте още сега - прочетете повече за първата програма от серията ChangeWaves ChangeWave-Relax 

ChangeWaves e серия от програми за бърза промяна на състоянието на съзнанието със специална комбинация от глас, звук, музика и компютърно генерирани шумове за стимулиране на мозъчните вълни до желаната честота. имайте по-спокойни дни, по-усмихнати вечери, по-добър сън - научете повече за себе си и своето мислене по един много релаксиращ и приятен начин - дайте си почивка от стреса и време за себе си - прочетете повече за първата програма от серията ChangeWaves - ChangeWave-Relax и я поръчайте още сега

"...Това, което обикновено ни липсва, когато сме впримчени в делника и в навика на своето мислене е възможността, макар и за момент, да се превърнем в зрители на това, което се случва, да се откъснем от него, да можем да го наблюдаваме отстрани... и когато това се случи, изведнъж се откриват нови пътища...и това е много хубаво..." Разговор на Стоян Терзиев с автора на "Розовите очила на душата" Любомир Розенщайн

"Розовите очила на душата" в "ПРЕДИ ВСИЧКИ" по Хоризонт

Последни публикации

Любомир Розенщайн за магическото копче PLAY

5 минути насаме с НЛП-майстора Любомир Розенщайн, автор на "Розовите очила на душата", които могат да променят деня ви, а защо не - и дните напред.

Вечерна медитация с водите на Рила

Оставете се на звука на падащата вода. Оставете я да отнесе в края на деня всичко, което наистина не ви е нужно повече. Всички страхове. Всички безпокойства. Всички тревоги. Всяка несигурност. Всяко напрежение. Дори ако са дълбоко закотвени в миналото, оставете сега водата да ги отмие. Да ги понесе надолу по течението... много надалеч...

Тя има силата.

Любомир Розенщайн facebook.com/changewire.info

Розовите очила на душата

Розовите очила на душата
пътеводител в Невролингвистичното програмиране (НЛП)
или как да пробудим вътрешната си сила Търсете българското издание на Colibri във всички добри книжарници.

Присъединете се към официалната страница на книгата във Facebook: http://www.facebook.com

Можете да купите "Розовите очила на душата" и онлайн от сайта на издателство "Колибри". Със специалната отстъпка на издателството, цената за книгата заедно с доставка чрез куриер е 11,80 лв. за страната и по пощата - 13,60 лв. за Европа (цена в книжарниците - 11,00 лв.).

Поръчка онлайн: colibri.bg

Собствено Търсене

ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане

НОВО!!! Пълен аудиокурс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска

разбудете в някого от сковаността на зимата надеждата, че животът започва отново

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ОНЛАЙН НА ТОЗИ АДРЕС ПОДАРЕТЕ НА НЯКОГО "РОЗОВИТЕ ОЧИЛА НА ДУШАТА" И РАЗБУДЕТЕ В НЕГО ОТ СКОВАНОСТТА НА ЗИМАТА НАДЕЖДАТА, ЧЕ ЖИВОТЪТ ЗАПОЧВА ОТНОВО „Розовите очила на душата" е книга за надеждата, за раждането на промяната и за това как да бъдеш режисьор на своя собствен живот.

Карма йога

от свами Вишнудевананда

Медитация означава непрекъснато дехипнотизиране от отъждествяване с тялото, името и формата. То трябва да започне във всекидневието. Ако не можеш да се отделиш от всекидневните си дейности, ще бъде трудно да навлезеш в медитация. Ако постоянно се отъждествяваме с действията си ,те ще продължават дори когато тялото седи неподвижно. Може очите да са затворени, ръцете сгънати и краката – кръстосани, но умът не иска да бъде проверяван. Така идентификацията с мисловната игра продължава. Умът продължава с играта си при всички положения.

За да започнем да медитираме, най-напред умът трябва да бъде откъснат, оттеглен от ежедневните грижи. Средството да се постигне това е Карма йога – или безкористното служене. Тя е основа, върху която се гради медитацията, медитацията не е възможна без нея. Чрез служене на другите без мисъл за лична облага човек практикува положително мислене във всекидневието.

Истинският карма-йога непрекъснато медитира. Когато помага на другите, неговото отношение е: „Господи, аз работя, служа ти и ти се кланям чрез този определен човек. Благодаря ти, че ми даваш тази възможност.“ Той също така се отделя от резултата на действието – добър или лош. Дали работи в кухнята, моли се в храма или коси ливадата, карма-йогата знае, че той е различен от работата, и че работата е само средство за достигане на Върховното.

Отделянето може да бъде научено чрез служене. Ако човек не успява емоционално да се откъсне от труда си, медитацията не е възможна. Колкото повече се увеличава отделянето, толкова по-лесно става да се дисоциираш от действията си. Тогава, когато затвориш очи, умът ще остане необезпокояван, защото във всекидневието е трениран непрекъснато да се фокусира навътре. За външния наблюдател карма йогата работи както всеки друг, тайната на вътрешното му спокойствие остава неразкрита.

Истинският медитиращ е умерен. Отвън изглежда съвсем като другите, отвътре е безкраен океан. Той се е докоснал до безкрайното спокойствие и нищо не може да го разклати вътрешно. Карма йога води до вътрешен мир, който, веднъж усетен, никога не може да се опише. Време и търпение са нужни за да се постигне това.

Дистанцирането от действието не означава отхвърляне на отговорността. Живеенето както дойде не е съобразно принципите на йога, защото застрашава спокойствието на ума. Когато един йога се заеме с някаква работа, той я завършва. Умът му не се колебае – и това е тайната на неговия успех. Ако поеме отговорност за нещо, йогата се съсредоточава върху него до завършването му. Защото може да бъде непрекъснато фокусиран, йога умът е мощен . Средният човек върши по малко от това и онова, като започва няколко неща едновременно, без да завърши нито едно. Умът не е в състояние на медитация.
Човек, който се занимава с медитация, може да свърши повече работа за по-малко време. Той е вътрешно спокоен. Действията му са на едно чисто ниво и онези, които влизат в контакт с него, се чувстват възвисени. В неговото динамично присъствие дори най-мързеливите намират сила и енергия; те се вдъхновяват да извършват неща, с които иначе не биха се заели. В присъствието на истинския йога летаргията изчезва.
Чрез Карма йога – безкористно служене, можеш да се научиш на безстрастие във всекидневието. Това е първата основна стъпка към медитацията. Не бива да се подвеждате от обещания за мигновен успех в медитацията. Това е дълъг път, изискващ строга дисциплина. Но целта може да бъде достигната от тези, които са решени да положат усилие.

watch?v=C7-Kfoyfd5M&feature=player_detailpage#t=144s

Коментари

Google Groups

АБОНИРАЙ СЕ, за да получаваш новостите от Радио за личностно развитие ChangeWire и Българския блог за Невролингвистично програмиране(НЛП) по електронна поща

Email:

Чуй сега

Кажете „ДА!“ пролетта, на слънцето, на цветовете… Кажете „ДА!“ на Планетата на щастието

Планетата на щастието

Очаквайте в книжарниците след 13 май. Подкрепете книгата сега като харесате официалната й Фейсбук страница http://www.facebook.com/PlanetataNaStastieto; бъдете сред първите пратеници на Планетата на щастието... http://www.facebook.com/PlanetataNaStastieto

Моят канал в Twitter

Пожелавам ви да достигнете висините на птиците… Да си разрешите… да усетите силата на крилете си!

Добави в кръговете си в Google +!
Любомир Розенщайн
Любомир Розенщайн в Google Plus
Авторът на "Розовите очила на душата"...