ChangeWaves: промени с мозъчни вълни

 • ChangeWaves e серия от програми за бърза промяна на състоянието на съзнанието със специална комбинация от глас, звук, музика и компютърно генерирани шумове за стимулиране на мозъчните вълни до желаната честота.
 • ChangeWaves e серия от програми за слушане, които да помогнат възстановяването на естествения ритъм на мозъчните вълни
 • ChangeWaves са малки, бързи, ефективни помощни средства към свободата да управляваш мисленето си.
 • опитайте още сега - прочетете повече за първата програма от серията ChangeWaves ChangeWave-Relax 

ChangeWaves e серия от програми за бърза промяна на състоянието на съзнанието със специална комбинация от глас, звук, музика и компютърно генерирани шумове за стимулиране на мозъчните вълни до желаната честота. имайте по-спокойни дни, по-усмихнати вечери, по-добър сън - научете повече за себе си и своето мислене по един много релаксиращ и приятен начин - дайте си почивка от стреса и време за себе си - прочетете повече за първата програма от серията ChangeWaves - ChangeWave-Relax и я поръчайте още сега

"...Това, което обикновено ни липсва, когато сме впримчени в делника и в навика на своето мислене е възможността, макар и за момент, да се превърнем в зрители на това, което се случва, да се откъснем от него, да можем да го наблюдаваме отстрани... и когато това се случи, изведнъж се откриват нови пътища...и това е много хубаво..." Разговор на Стоян Терзиев с автора на "Розовите очила на душата" Любомир Розенщайн

"Розовите очила на душата" в "ПРЕДИ ВСИЧКИ" по Хоризонт

Последни публикации

Любомир Розенщайн за магическото копче PLAY

5 минути насаме с НЛП-майстора Любомир Розенщайн, автор на "Розовите очила на душата", които могат да променят деня ви, а защо не - и дните напред.

Вечерна медитация с водите на Рила

Оставете се на звука на падащата вода. Оставете я да отнесе в края на деня всичко, което наистина не ви е нужно повече. Всички страхове. Всички безпокойства. Всички тревоги. Всяка несигурност. Всяко напрежение. Дори ако са дълбоко закотвени в миналото, оставете сега водата да ги отмие. Да ги понесе надолу по течението... много надалеч...

Тя има силата.

Любомир Розенщайн facebook.com/changewire.info

Розовите очила на душата

Розовите очила на душата
пътеводител в Невролингвистичното програмиране (НЛП)
или как да пробудим вътрешната си сила Търсете българското издание на Colibri във всички добри книжарници.

Присъединете се към официалната страница на книгата във Facebook: http://www.facebook.com

Можете да купите "Розовите очила на душата" и онлайн от сайта на издателство "Колибри". Със специалната отстъпка на издателството, цената за книгата заедно с доставка чрез куриер е 11,80 лв. за страната и по пощата - 13,60 лв. за Европа (цена в книжарниците - 11,00 лв.).

Поръчка онлайн: colibri.bg

Собствено Търсене

ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане

НОВО!!! Пълен аудиокурс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска

разбудете в някого от сковаността на зимата надеждата, че животът започва отново

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ОНЛАЙН НА ТОЗИ АДРЕС ПОДАРЕТЕ НА НЯКОГО "РОЗОВИТЕ ОЧИЛА НА ДУШАТА" И РАЗБУДЕТЕ В НЕГО ОТ СКОВАНОСТТА НА ЗИМАТА НАДЕЖДАТА, ЧЕ ЖИВОТЪТ ЗАПОЧВА ОТНОВО „Розовите очила на душата" е книга за надеждата, за раждането на промяната и за това как да бъдеш режисьор на своя собствен живот.

как да формулираме целите си за да постигнем желаното състояние

как да формулираме целите си за да постигнем желаното състояние

Човек не може да се промени в желаната посока, ако не знае каква е посоката. Човек не може да постигне нещо определено, ако не знае какво точно е то.
Оказва се, че дали ще постигнеш целта или не зависи не само от целта, но и от начина, по който тя е формулирана ,възприета и представена от вътрешния ти свят

 • 1. Позитивно формулиране
 • тъй като несъзнаваното не възприема частицата НЕ по същия начин, по който оперира с нея „разумът“, важно е целите ни да са нещо, към което се стремим, а не нещо, от което бягаме.

 • 2. Инициирани и поддържани от личността, която иска да постигне целта
 • Ние можем да контролираме и управляваме единствено нашия вътрешен свят и това е единственото ни средство да променяме своя живот, другите и околната среда. Затова целите ни трябва да са зависими само от нас самите, а не от чувствата на другите или външните ситуации.

 • 3. Определени и оценени според сензорния опит
 • За да разбере мозъкът или несъзнаваното точно какво искаме от него, трябва да му го кажем на разбираем език – а това означава – на езика на поне три от главните репрезентативни системи, за да го впечатлим!

 • 4. Запазващи положителните черти на сегашното състояние
 • Всяко човешко поведение се основава на позитивно намерение. Ако променяме поведението си, не бива да губим позитивните елементи от сегашното си поведение – в противен случай несъзнаваното ще се съпротивлява /несъзнавано/ на тази загуба и ще пречи.

 • 5. Съгласувани с околната среда
 • Ние сме от значение за околния свят, дори и понякога да ни се струва, че сме незначителни. Нашата цел не може да бъде против интересите на околната ни среда, защото инак ще срещнем силно съпротивление отвън.

PepiMM

Толкова лесно да се прочете, а толкова трудно да се приеме

Администратор

Всъщност всичко само изглежда трудно – докато човек не седне – защо не с молив в ръка – и сам не опита. Това може да спести години лутане, усещане за дискомфорт, депресия… Невролингвистичното програмиране не е за да зомбираме, а за да живеем добре. Свободни. Преди всичко свободни от себе си.

Ако има някой по-смел – ето помощните въпроси. Разпределени са според точките от списъка в началото на темата, затова си струва да се връщаш към него.

1.
Какво точно искам – всъщност?
Къде, кога, с кого го искам?

2.
Какви са моите собствени ресурси да го постигна – в мой контрол ли са тези ресурси?

3.
Как ще зная, че съм там, че го имам вече?
Какво ще видя, чуя, усетя, помириша, вкуся?
Как ще изглеждам, как ще звуча, когато го постигна?

4.
Какво ще се случи,когато го постигна?
Какво няма да се случи, ако го постигна?
Какво ще се случи, ако не го постигна?
Какво няма да се случи, ако не го постигна?
Какво получавам или запазвам с това, че имам проблем (вторичната полза от това да не постигна желаната цел или състояние)?
Как знам, че си струва да го постигна?

5.
Как ще промени това живота ми? Семейството? Работата? Приятелите? Какво ще бъде различно, ако постигна целта си или състоянието си

ar4ela

Добре да речем изглежда лесно. Защо трябва да се мисли върху въпроса – Какво ще се случи ако не го постигна? Нямали при силен негативизъм и при първи опити да се работи с тази техника, това да отвлече човека, към негативното развитие на нещата, и да акцентира върху тях. Важна ли е тази част от техниката, или би могла да се прескочи един вид!
Съжалявам ако въпросът ми е глупав, но не съм много наясно

Admin

Само по една причина – човек се мотивира едновременно от моркова и тоягата. При различните хора съотношението е различно, но трябва да има както примамката от положителното, така и ужаса от отрицателното, за да мръдне някой от сегашното си състояние. Защото по природа хората са мързеливи и дори да казват, че искат промяна, няма да се размърдат, ако не ги е припарило… Дори бъдещето да им обещава райски градини. Затова освен тях бъдещето трябва да обещава пържене в ада, ако не се мръднеш.
Особено в бизнеса е известно и добре проверено, но важи за всички сфери на човешката дейност – източникът на мотивация е наградата или наказанието. Един може да бъде накаран да си свърши работата с добра дума от началника или повече пари, а друг – главно със страх да не му се карат или да не си загуби работата.
Но има истина също в това, че трябва да внимаваш да не вкараш себе си|някой друг в отрицателно, нересурсно състояние. Защото тогава ще е толкова окопан в собствените си страдания, че съвсем няма да се помръдне.Тъй че простичката технология е да се започва винаги с позитивната желана промяна, да си в положително състояние и то да води…

Гретел

Човек е това, което е в главата му, сиреч-мислите.
Според мен проблемът при негативните и черните мисли е, че са много постоянни и прилепчиви и човек някак си свиква с тях…нещо, като неудобна обувка, но пък от страх, че новата няма да е твоят стил и ‘как, по дяволите, ще ме приемат хората и….още подобни’….

Понякога се будя сутрин и се усещам скована.Изобщо не харесвам това състояние и осъзнавайки, че мога да се усещам и страхотно се научих бързичко да излизам от блатото.Не е тудно, трябва само желание и мисъл в посока на желанието….ето ви програмиране.

Мотивацията да промениш това, което е в главата ти…в главите ни….. Да не забравяме, че тялото е храм, все пак и да не допускаме отрицателното и да не го ‘храним’.

В София вали, даже в моят квартал имаше малко сняг по покривите сутринта….днес е един хубав ден, нали?

Admin
Зад това
осъзнавайки, че мога да се усещам и страхотно се научих бързичко да излизам от блатото.Не е трудно, трябва само желание и мисъл в посока на желанието….ето ви програмиране
се крие цяла стратегия. Ще е много ценно, ако можеш да ни напишеш повече за нея…

Reader Feedback

2 Responses to “как да формулираме целите си за да постигнем желаното състояние”

 • Бранимир казва:

  Този начин за постигане на цели ми допада. А дали може желаното от мен нещо да е по-комплексно? Знам, че най-трудно е да разбере човек какво иска, да намери това,от което и душата е доволна и разума. Интуицията ми подсказва, че цялостното постигане на целите ми ще ми донесе удовлетворение т.е.не постигането на точно една определена цел.Но дали? А ако целта е обвързана с дадена емоция, за кото е нужно и друг човек? Дали тогава има сила тази техника?

 • admin казва:

  Тук става дума точно затова – за пътя, по който можеш да разбереш какво е това, което искаш наистина и къде ще те отведе неговото постигане – теб и хората около теб. За да не хвърляш силите си и енергията си, и надеждите в осъществяване на нещо, което само си мислиш, че искаш наистина сега…

Коментари

Google Groups

АБОНИРАЙ СЕ, за да получаваш новостите от Радио за личностно развитие ChangeWire и Българския блог за Невролингвистично програмиране(НЛП) по електронна поща

Email:

Чуй сега

Кажете „ДА!“ пролетта, на слънцето, на цветовете… Кажете „ДА!“ на Планетата на щастието

Планетата на щастието

Очаквайте в книжарниците след 13 май. Подкрепете книгата сега като харесате официалната й Фейсбук страница http://www.facebook.com/PlanetataNaStastieto; бъдете сред първите пратеници на Планетата на щастието... http://www.facebook.com/PlanetataNaStastieto

Моят канал в Twitter

Пожелавам ви да достигнете висините на птиците… Да си разрешите… да усетите силата на крилете си!

Добави в кръговете си в Google +!
Любомир Розенщайн
Любомир Розенщайн в Google Plus
Авторът на "Розовите очила на душата"...