ChangeWaves: промени с мозъчни вълни

  • ChangeWaves e серия от програми за бърза промяна на състоянието на съзнанието със специална комбинация от глас, звук, музика и компютърно генерирани шумове за стимулиране на мозъчните вълни до желаната честота.
  • ChangeWaves e серия от програми за слушане, които да помогнат възстановяването на естествения ритъм на мозъчните вълни
  • ChangeWaves са малки, бързи, ефективни помощни средства към свободата да управляваш мисленето си.
  • опитайте още сега - прочетете повече за първата програма от серията ChangeWaves ChangeWave-Relax 

ChangeWaves e серия от програми за бърза промяна на състоянието на съзнанието със специална комбинация от глас, звук, музика и компютърно генерирани шумове за стимулиране на мозъчните вълни до желаната честота. имайте по-спокойни дни, по-усмихнати вечери, по-добър сън - научете повече за себе си и своето мислене по един много релаксиращ и приятен начин - дайте си почивка от стреса и време за себе си - прочетете повече за първата програма от серията ChangeWaves - ChangeWave-Relax и я поръчайте още сега

"...Това, което обикновено ни липсва, когато сме впримчени в делника и в навика на своето мислене е възможността, макар и за момент, да се превърнем в зрители на това, което се случва, да се откъснем от него, да можем да го наблюдаваме отстрани... и когато това се случи, изведнъж се откриват нови пътища...и това е много хубаво..." Разговор на Стоян Терзиев с автора на "Розовите очила на душата" Любомир Розенщайн

"Розовите очила на душата" в "ПРЕДИ ВСИЧКИ" по Хоризонт

Последни публикации

Любомир Розенщайн за магическото копче PLAY

5 минути насаме с НЛП-майстора Любомир Розенщайн, автор на "Розовите очила на душата", които могат да променят деня ви, а защо не - и дните напред.

Вечерна медитация с водите на Рила

Оставете се на звука на падащата вода. Оставете я да отнесе в края на деня всичко, което наистина не ви е нужно повече. Всички страхове. Всички безпокойства. Всички тревоги. Всяка несигурност. Всяко напрежение. Дори ако са дълбоко закотвени в миналото, оставете сега водата да ги отмие. Да ги понесе надолу по течението... много надалеч...

Тя има силата.

Любомир Розенщайн facebook.com/changewire.info

Розовите очила на душата

Розовите очила на душата
пътеводител в Невролингвистичното програмиране (НЛП)
или как да пробудим вътрешната си сила Търсете българското издание на Colibri във всички добри книжарници.

Присъединете се към официалната страница на книгата във Facebook: http://www.facebook.com

Можете да купите "Розовите очила на душата" и онлайн от сайта на издателство "Колибри". Със специалната отстъпка на издателството, цената за книгата заедно с доставка чрез куриер е 11,80 лв. за страната и по пощата - 13,60 лв. за Европа (цена в книжарниците - 11,00 лв.).

Поръчка онлайн: colibri.bg

Собствено Търсене

ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане

НОВО!!! Пълен аудиокурс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска

разбудете в някого от сковаността на зимата надеждата, че животът започва отново

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ОНЛАЙН НА ТОЗИ АДРЕС ПОДАРЕТЕ НА НЯКОГО "РОЗОВИТЕ ОЧИЛА НА ДУШАТА" И РАЗБУДЕТЕ В НЕГО ОТ СКОВАНОСТТА НА ЗИМАТА НАДЕЖДАТА, ЧЕ ЖИВОТЪТ ЗАПОЧВА ОТНОВО „Розовите очила на душата" е книга за надеждата, за раждането на промяната и за това как да бъдеш режисьор на своя собствен живот.

да видим какво знаете за хипнозата

Модератор

Айде да видим какво знаете за хипнозата –

2007/09/04 21:49 Само ако искате де, опитвам се да намеря актуални теми, лошото е че може би имаме различни интереси. Ще побликувам един текст от друг форум, да видим какво знаете вие, и от какво се изненадахте!
„Мнозина имат грешната представа, че хипнозата е състояние, подобно на съня. Но изледванията на мозъчните биотокове, които позволяват да се изучават съня и хипнозата, изясняват, че между съня и хипнозата има съществени различия. Според електроенцефалографичните показатели, човек под хипноза всъщност бодърства.

При хипнозата липсва това, което обичайно характеризира съня. Поради тази причина хипнозата и съня не трябва да се идентифицират и държа да се отбележи, че хипнозата – това не е просто частичен сън, а друг род състояние на мозъка.

Отличителна черта на хипнозата се явява несвойнствената нито на съня, нито на бодърстването, избирателност в усвояването и преработката на получаваната информация.

Доста хипнотизатори се опитват да разделят хипнозата на стадии. И има много спорове относно това колко са последно на брой тези стадии- дават ги 3,6,9,12, че и повече стадии. Най-удобно е хипнозата да се раздели на 3 стадия:

1-лека- Характеризира се със съвсем лека сънливост и отпускане.

2-средна-hypotaxia- тежест в тялото, трудности с говоренето и мисленето, наблюдава се спонтанна и внушена каталепсия (феномен на восъчна гъвкавост на ставите и мускулите).

3-дълбока; с възможност да се внушават халюцинации, да се докара анестезия (нечувствителност, обезчувствяване на някоя част от тялото) или огромна болка, лекуват се известно количество болести (например неврози, психопатии и т.н., но е грешна представата, че с хипноза може да се лекува всичко), може и да се внушат и някои болести и т.н.

Употребата на хипнозата за зрелищни демонстрации в редица държави е забранена, защото често се случва да има доста неприятни странични ефекти върху хипнотизирания като краен резултат от причинените халюцинации, които са основен елемент на сценичната хипноза.

Има множество методи за хипнотизирване. Най-добрите се строят, като се използват парадокси. За хипнотизирване се използват често и някои от теориите за лидерството в аспекта им „следвай лидера“. И какви ли не още трикове има…

Примерно любим трик от сценичната хипноза е човечецът при качването му на сцената да бъде изгърбен (отстрани изглежда като приятелско гушване), като начин за вкарване в хипноза.

Стандартните техники за хипноза са много. Повечето от тях включват внушения за релаксация, монотонна стимулация, участие на въображението, активиране на несъзнавани мотиви и т.н.
Има си определени признаци, по които се разбира кога човек е хипнотизиран и кога не е.

Установено е, че нито равнището на интелекта, нито възрастта, нито полът, влияят на възможността за хипнотизиране. Единственият ефективен начин човек да не се окаже хипнотизиран против волята си от друг човек, е да разбира от хипноза и от автохипноза.

Всъщност, поне според мен, една от причините много хора да твърдят, че хипнозата не действа, е когато я ползват, за да решат свой вътрешен проблем и се провалят в изнамирането на решение. Използвайки хипнозата, те не успяват да разрешат несъзнавани конфликти и тези именно несъзнавани конфликти продължават да поддържат симптома, от който лицето се стреми да се отърве. Тогава тези лица решават, че явно не могат да бъдат хипнотизирани или че хипнозата не им действа. Обикновено просто не са довършили започнатото. Може би са имали нужда от хипноаналитични процедури или от още нещо в зависимост от случая.

По принцип хипнозата може да служи за анестезия и за лечение на някои медицински, психологически и поведенчески проблеми. Но не може да лекува всичко и не е подходяща за прилагане спрямо всякакви хора. Освен това не всеки става за хипнотизатор.“

Администратор

2007/09/06 18:00 Няма да коментирам тук текста. Но: абсолютно съм убеден, че всеки става за хипнотизатор. Това е природно човешко умение, а не някакво загадъчно свръх-умение. Ако някой не е успял то е само защото не се е опитал.Или не знае, че много пъти е успявал – и много пъти е опитвал… Хипнозата е толкова просто нещо, че е по силите на дете в началното училище и не е нито магия, нито особена наука, която може да се усвои само след изучаване от лекари…

ar4ela
Модератор

2007/09/09 18:28 Аз съм на абсолютно същото мнение, но просто исках първо да сондирам малко мнения и да видя кой какво знае и кой какво мисли по въпроса. Аз лично съм доста запалена по хипнозата, и се изумих че като исках да пусна малко материали тук, хипнозата се среща в 99 процента от случаите в категориите – мистика, магии и други подобни. За това и повечето хора се плашат от нея, неоснователно или основателно, това зависи и от опита на конкретния човек!

hakera

Мнения: 1
2008/03/13 18:27 Хипнозата е навсякде около вас реклама, филми всяко едно тъкова въздеиствие е хипноза но да измислим начин по който да въздействаме на хората само като се появим пред тях към това се стремя аз и според мен само нлп може да ни дъде тази сила но все пак може ли някой да ми каже как да открия някоя книга на Зигмонд фройт която да прочета

ar4ela
Модератор

2008/03/13 22:55 Има няколко книги на Фройд качени в нета, но не виждам по какъв начин могат да ти помогнат. Книгите на Фройд са много трудни за четене, и са строго специализирани, трябва да имаш сериозни познания, и да се интересуваш точно от психоанализа за да ги четеш, истината е че няма да те доведат до нещо практическо, или до кой знае каква практическа полза.
Ако много държиш, утре мога да ти кача линк да си смъкнеш нещо да видиш за какво става дума

chimera
Здравей арчела.

Познавам човекът, написал текста, с който започва тази тема. И да- освен с психология, същият човек се занимава и с магия, но не определя магията като нещо мистично и не признава съществуването на висши сили. А факт е, че хипнозата за пръв път е ползвана не от лекари, а от магове и жреци, така че не разбирам учудването, че хипноза се обсъжда по форуми за магия и окултизъм.

Ако има някакви страхове и предразсъдъци у хората, те са по-скоро на базата на факта, че няма достатъчно адекватна информация за хипнозата.

Например в интернет забелязвам масово следното нещо- хваща се някой, дето е изчел една-два книги по хипноза и си прави сайт/форум за хипнозата в нета. Само дето поради некомпетентност, се изписват куп глупости. После тази информация се преписва от поредните хора, желаещи да минат за разбирачи, като понякога дори не се дава труд да се попромени нещо, а директно се копи-пейства. И тръгват да се утвърждават едни врели не кипели за хипнозата.

На български език няма издавани хубави книги за хипноза. Онези, които имах нещастието да държа в ръцете си се опитваха да ме убедят, че от хипнозата по-лесно нещо няма и предлагаха бърз способ за… абе за вкарване на човек в състояние на мечтаене, което състояние наричаха с гръмкото име „хипноза“.

А други автори преувеличаваха хипнозата и я превръщаха в средство за масов контрол над нацията, което ме доведе единствено до идеята, че май става въпрос за представа за хипнозата, генерирана от психично неуравновесени хора.

Та в този смисъл може би е по-правилно не да се пише кой какво знае за хипнозата, а кой какво може.

ar4ela
Модератор

2008/05/22 07:43 Аз самата не се учудвам, че се среща в тези сайтове, защото ти си прав, че все пак първите хора използвали хипноза са именно жреците и маговете. Учудвам се, защо няма един добър и специализиран портал, който да дава достатъчно ясна информация, и на който хората да могат да получат отговори на въпросите и притесненията си. Да изкажат съмненията си.
Да добри книги за хипноза на български няма, слава богу на руски има доста такива, а има няколко добре обучени хора в България, които не се скъпят да предават опита си.
За съжаление обаче няма закон, който да регламентира този вид дейност, както и много други подобни разбира се, и от това възникват множество проблеми, поне според мен.

chimera
2008/06/03 09:31 Какви проблеми според теб възникват от липсата на достатъчна регламентация от гл.т. на законите?

ar4ela
Модератор

2008/06/03 11:56 Ами на първо място да не се самозалъгваме, хипнозата освен много интересна, магнетична и полезна в дадени области, може и много да навреди. Най – вече ако с това се занимават хора, които нямат нужната подготовка. Законовата част, трябва да покрива точно това, изисквания за хората практикуващи хипноза, за да може да защити обикновенния човек, отиващ при поредния прехвален чудотворец.
В Англия например доколкото знам има закон за хипнозата, тъй като там тя се практикува много по широка. Като там има и едно определено понятие демонстративна хипноза, това е хипнозата която се прави по представленията. Дори тя е регламентирана и има изисквания и забрани спрямо това което се прави.

Abraksas

2009/03/17 22:12 според мен пък такова нещо като хипнозата не съществува. парадоксално, а?! именно и за това хипнозата наистина може да прави много повече, отколкото медицинските книжки я ограничават. или много по-малко, ако някой скептик подходи към нея.
няма хипноза, има сила на вярата и внушението. и хипноза-магия наистина са едно и също нещо. щото и такова нещо като магия няма.

ar4ela
Модератор

2009/03/31 19:44 Хипнозата е просто едно название, на промененото състояние на съзнанието. Всеки може да си го нарича както иска, всеки може да вярва, да отрича, да променя. Всъщност всички тези неща нямат значение, както няма значение дали човека е скиптик, или силно вярващ, защото цялата тайна е единствено и само в човека. Човека който използва хипноза, в човека който я търси, във хората въобще. Колкото до магията…аз хипноза съм виждала доста пъти, виж магия не съм. Което не и пречи да съществува, но скептицизма в мен ми пречи да я приема.

grindcore

2009/04/12 18:11 И на мен ми пречи да видя магията, но света около нас е толкова богат и все още непознат, че може и да има
Колкото до хипнозата – това е факт, наука, практика и т.н. Няма как да не вярваш на нещо установено, изследвано, документирано и полезно.

Коментари

Google Groups

АБОНИРАЙ СЕ, за да получаваш новостите от Радио за личностно развитие ChangeWire и Българския блог за Невролингвистично програмиране(НЛП) по електронна поща

Email:

Чуй сега

Кажете „ДА!“ пролетта, на слънцето, на цветовете… Кажете „ДА!“ на Планетата на щастието

Планетата на щастието

Очаквайте в книжарниците след 13 май. Подкрепете книгата сега като харесате официалната й Фейсбук страница http://www.facebook.com/PlanetataNaStastieto; бъдете сред първите пратеници на Планетата на щастието... http://www.facebook.com/PlanetataNaStastieto

Моят канал в Twitter

Пожелавам ви да достигнете висините на птиците… Да си разрешите… да усетите силата на крилете си!

Добави в кръговете си в Google +!
Любомир Розенщайн
Любомир Розенщайн в Google Plus
Авторът на "Розовите очила на душата"...