ChangeWaves: промени с мозъчни вълни

  • ChangeWaves e серия от програми за бърза промяна на състоянието на съзнанието със специална комбинация от глас, звук, музика и компютърно генерирани шумове за стимулиране на мозъчните вълни до желаната честота.
  • ChangeWaves e серия от програми за слушане, които да помогнат възстановяването на естествения ритъм на мозъчните вълни
  • ChangeWaves са малки, бързи, ефективни помощни средства към свободата да управляваш мисленето си.
  • опитайте още сега - прочетете повече за първата програма от серията ChangeWaves ChangeWave-Relax 

ChangeWaves e серия от програми за бърза промяна на състоянието на съзнанието със специална комбинация от глас, звук, музика и компютърно генерирани шумове за стимулиране на мозъчните вълни до желаната честота. имайте по-спокойни дни, по-усмихнати вечери, по-добър сън - научете повече за себе си и своето мислене по един много релаксиращ и приятен начин - дайте си почивка от стреса и време за себе си - прочетете повече за първата програма от серията ChangeWaves - ChangeWave-Relax и я поръчайте още сега

"...Това, което обикновено ни липсва, когато сме впримчени в делника и в навика на своето мислене е възможността, макар и за момент, да се превърнем в зрители на това, което се случва, да се откъснем от него, да можем да го наблюдаваме отстрани... и когато това се случи, изведнъж се откриват нови пътища...и това е много хубаво..." Разговор на Стоян Терзиев с автора на "Розовите очила на душата" Любомир Розенщайн

"Розовите очила на душата" в "ПРЕДИ ВСИЧКИ" по Хоризонт

Последни публикации

Любомир Розенщайн за магическото копче PLAY

5 минути насаме с НЛП-майстора Любомир Розенщайн, автор на "Розовите очила на душата", които могат да променят деня ви, а защо не - и дните напред.

Вечерна медитация с водите на Рила

Оставете се на звука на падащата вода. Оставете я да отнесе в края на деня всичко, което наистина не ви е нужно повече. Всички страхове. Всички безпокойства. Всички тревоги. Всяка несигурност. Всяко напрежение. Дори ако са дълбоко закотвени в миналото, оставете сега водата да ги отмие. Да ги понесе надолу по течението... много надалеч...

Тя има силата.

Любомир Розенщайн facebook.com/changewire.info

Розовите очила на душата

Розовите очила на душата
пътеводител в Невролингвистичното програмиране (НЛП)
или как да пробудим вътрешната си сила Търсете българското издание на Colibri във всички добри книжарници.

Присъединете се към официалната страница на книгата във Facebook: http://www.facebook.com

Можете да купите "Розовите очила на душата" и онлайн от сайта на издателство "Колибри". Със специалната отстъпка на издателството, цената за книгата заедно с доставка чрез куриер е 11,80 лв. за страната и по пощата - 13,60 лв. за Европа (цена в книжарниците - 11,00 лв.).

Поръчка онлайн: colibri.bg

Собствено Търсене

ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане

НОВО!!! Пълен аудиокурс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска

разбудете в някого от сковаността на зимата надеждата, че животът започва отново

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ОНЛАЙН НА ТОЗИ АДРЕС ПОДАРЕТЕ НА НЯКОГО "РОЗОВИТЕ ОЧИЛА НА ДУШАТА" И РАЗБУДЕТЕ В НЕГО ОТ СКОВАНОСТТА НА ЗИМАТА НАДЕЖДАТА, ЧЕ ЖИВОТЪТ ЗАПОЧВА ОТНОВО „Розовите очила на душата" е книга за надеждата, за раждането на промяната и за това как да бъдеш режисьор на своя собствен живот.

Към хипнозата – тренировки,експерименти,упражнения

Администратор

Към хипнозата – тренировки,експерименти,упражнения

2008/03/29 16:09
Започвате най-напред с едно просто упражнение, при което си представяте някакъв предмет толкова дълго, докато с вътрешното си зрение започнете да го виждате съвсем ясно и пластично. Ако това не стане отведнъж /децата все още го умеят/, поставете пред себе си някакъв предмет и го наблюдавайте толкова дълго, че да можете съвсем в детайл да си го представите. Самоконтролирайте се като отваряте очи и сравнявате представата с предмета. Едва когато те напълно съвпадат и си представяте предмета с всички подробности и цветове, целта на първото упражнение е постигната.

Можете ли да задържите в представата си образа произволно дълго и напълно ясен, започнете с предаване на своето въображение. Изберете затова чувствителна личност и я поставете да седне пред вас с указанието да не мисли за нищо определено. Концентрирайте въображението си към един съвсем прост предмет и задръжте образа му в представите си няколко минути . Може да е квадрат или триъгълник или ябълка или банан.
Затворете очи и пожелайте човекът до вас също да види тази картина. Дръжте предмета в мислите си пред очите му и го помолете да опише образа, който бива извикан от въображението му – но без да се опитва да иска да види нещо, защото всяко напрежение води до неуспех. Човекът трябва да е напълно пасивен, докато вие се концентрирате все по-силно на предаването на образа на желания и ясно виждан от вас предмет. Важно е наистина ясно и в детайли да си представяте образа и да можете да го задържите достатъчно дълго в съзнанието си за да може да се настрои другият към това. Когато овладеете процедурата с прост предмет, можете да усложните упражнението като започнете да предавате все по-усложнени картини и на все по-малко подходящи /податливи/ хора.

Но не се разочаровайте, ако са ви нужни години за да овладеете това. Умеете ли го, можете да започнете да предавате цяла последователност от картини, подобно на филм. Последната стъпка е да разширите обсега на предаването, докато обхванете и започнете да влияете на цяла група хора едновременно. Не се учудвайте, ако много от опитите не успяват. Ако имате силна воля да постигнете целта си, с постоянни тренировки ще я постигнете.

Един скептичен европеец разговарял веднъж с индийски лечител на брега на езеро, пълно с квакащи жаби, за тези учудващи повечето хора способности. Лечителят тогава казал, че с една дума може да накара всички жаби в езерото да замлъкнат – и действително, всеки шум изчезнал. Той казал още, че жабешките гласове няма да се обадят чак до следващата сутрин – и европеецът не чул наистина никакво крякане повече.

Човекът помолил да повторят опита следващата вечер. Жабите онемели на секундата. Но европеецът този път бил скрил касетофон край езерото. На следната сутрин чул лентата. Най-напред се чула заповедта на лечителя към жабите незабавно да млъкнат и до следващата сутрин да са тихи. Заедно с това се чувало обаче и непрекъсващото крякане на жабите, които нямали никакво намерение да замълчат. В действие влязло хипнотичното влияние с постхипнотичното внушение до сутринта да не чува нищо – той бил станал глух за квакането на жабите.

Не вярвайте, че индийците притежават някакви особени хипнотични способности. Всеки европеец може да постигне същото, ако вложи същото търпение. Въз основа на опита си стигнах до извода, че всеки човек може да бъде хипнотизиран – както и че всеки може да хипнотизира. Някой носят в себе си особено добри, други по-малко добри предпоставки. За най-твърдоподдаващия се патиент ми трябваха 27 неуспешни опити за хипноза, за да може при 28-ия да постигне една и то особено дълбока хипноза. /Когато казвам, че всеки може да бъде хипнотизиран имам предвид разбира се само нормалните хора/.

Из “Висшата школа на хипнозата” на Курт Теппервайн

Свободни от съдържание инструкции

– 2008/05/01 17:28

Ричард пише
– Много от вас си задават един и същи въпрос – какво да правя след като съм въвел някого в транс? Най-простият начин да се утилизира всяко поведение се състои в това да дадеш на клиента поредица свободни от конкретно съдържание инструкции, същността на които се състои в „научи нещо“,„сега се измени, стани друг“. Наричаме тези инструкции процесуални, защото определят процеса, който трябва да се случи в личността, но са напълно неопределени що се отнася до конкретно съдържание…
Процесуалните инструкции имат няколко важни преимущества. Едно от тях е, че не е нужно да знаете какво трябва да говорите. Няма нужда да узнавате подробности от личния живот на клиента – и без това може да се формулира пълен набор от процесуални инструкции, свободни от конкретно съдържание… Те активно привличат вниманието на слушателя, защото той сам ги изпълва с конкретното съдържание, което вие изпускате.Третото им предимство е, че напълно съхраняват цялостността на личността на клиента – вие не можете без да искате да внесете неприемливо за клиента съдържание точно защото въобще не внасяте съдържание.
Тези от вас, които са запознати с Мета-модела лесно ще разберат, че хипнозата с помощта на шаблони от думи, включващи процесуални инструкции е процес обратен на Мета-модела.

Коментари

Google Groups

АБОНИРАЙ СЕ, за да получаваш новостите от Радио за личностно развитие ChangeWire и Българския блог за Невролингвистично програмиране(НЛП) по електронна поща

Email:

Чуй сега

Кажете „ДА!“ пролетта, на слънцето, на цветовете… Кажете „ДА!“ на Планетата на щастието

Планетата на щастието

Очаквайте в книжарниците след 13 май. Подкрепете книгата сега като харесате официалната й Фейсбук страница http://www.facebook.com/PlanetataNaStastieto; бъдете сред първите пратеници на Планетата на щастието... http://www.facebook.com/PlanetataNaStastieto

Моят канал в Twitter

Пожелавам ви да достигнете висините на птиците… Да си разрешите… да усетите силата на крилете си!

Добави в кръговете си в Google +!
Любомир Розенщайн
Любомир Розенщайн в Google Plus
Авторът на "Розовите очила на душата"...