ChangeWaves: промени с мозъчни вълни

  • ChangeWaves e серия от програми за бърза промяна на състоянието на съзнанието със специална комбинация от глас, звук, музика и компютърно генерирани шумове за стимулиране на мозъчните вълни до желаната честота.
  • ChangeWaves e серия от програми за слушане, които да помогнат възстановяването на естествения ритъм на мозъчните вълни
  • ChangeWaves са малки, бързи, ефективни помощни средства към свободата да управляваш мисленето си.
  • опитайте още сега - прочетете повече за първата програма от серията ChangeWaves ChangeWave-Relax 

ChangeWaves e серия от програми за бърза промяна на състоянието на съзнанието със специална комбинация от глас, звук, музика и компютърно генерирани шумове за стимулиране на мозъчните вълни до желаната честота. имайте по-спокойни дни, по-усмихнати вечери, по-добър сън - научете повече за себе си и своето мислене по един много релаксиращ и приятен начин - дайте си почивка от стреса и време за себе си - прочетете повече за първата програма от серията ChangeWaves - ChangeWave-Relax и я поръчайте още сега

"...Това, което обикновено ни липсва, когато сме впримчени в делника и в навика на своето мислене е възможността, макар и за момент, да се превърнем в зрители на това, което се случва, да се откъснем от него, да можем да го наблюдаваме отстрани... и когато това се случи, изведнъж се откриват нови пътища...и това е много хубаво..." Разговор на Стоян Терзиев с автора на "Розовите очила на душата" Любомир Розенщайн

"Розовите очила на душата" в "ПРЕДИ ВСИЧКИ" по Хоризонт

Последни публикации

Любомир Розенщайн за магическото копче PLAY

5 минути насаме с НЛП-майстора Любомир Розенщайн, автор на "Розовите очила на душата", които могат да променят деня ви, а защо не - и дните напред.

Вечерна медитация с водите на Рила

Оставете се на звука на падащата вода. Оставете я да отнесе в края на деня всичко, което наистина не ви е нужно повече. Всички страхове. Всички безпокойства. Всички тревоги. Всяка несигурност. Всяко напрежение. Дори ако са дълбоко закотвени в миналото, оставете сега водата да ги отмие. Да ги понесе надолу по течението... много надалеч...

Тя има силата.

Любомир Розенщайн facebook.com/changewire.info

Розовите очила на душата

Розовите очила на душата
пътеводител в Невролингвистичното програмиране (НЛП)
или как да пробудим вътрешната си сила Търсете българското издание на Colibri във всички добри книжарници.

Присъединете се към официалната страница на книгата във Facebook: http://www.facebook.com

Можете да купите "Розовите очила на душата" и онлайн от сайта на издателство "Колибри". Със специалната отстъпка на издателството, цената за книгата заедно с доставка чрез куриер е 11,80 лв. за страната и по пощата - 13,60 лв. за Европа (цена в книжарниците - 11,00 лв.).

Поръчка онлайн: colibri.bg

Собствено Търсене

ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане

НОВО!!! Пълен аудиокурс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска

разбудете в някого от сковаността на зимата надеждата, че животът започва отново

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ОНЛАЙН НА ТОЗИ АДРЕС ПОДАРЕТЕ НА НЯКОГО "РОЗОВИТЕ ОЧИЛА НА ДУШАТА" И РАЗБУДЕТЕ В НЕГО ОТ СКОВАНОСТТА НА ЗИМАТА НАДЕЖДАТА, ЧЕ ЖИВОТЪТ ЗАПОЧВА ОТНОВО „Розовите очила на душата" е книга за надеждата, за раждането на промяната и за това как да бъдеш режисьор на своя собствен живот.

десетте божи заповеди

2007/10/07 17:36

Тук в този форум, но в друга тема, са публикувани откъси от велики Български произведения, които са отлично издържани в стила на НЛП. И то вез самия автор някога да го е изучавал.
Това е така, защото в НЛП се използва чист и естествен начин на общуване, а даденият автор просто го притежава и това е пресечната им точка.
Но от изучаването на човешката психика и по-конкретно подсъзнанието, опитите са доказали, че за подсъзнанието отрицанието на частицата „НЕ“ не се приема. По тази причина се получава обратен ефект „не пипай“ се превръща в „пипай“.
По тази причина се чудя защо в десетте божи заповеди има толкова отрицание, при условие, че могат да се кажат и положително?
“ Не си прави кумир и никакво изображение…
-Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог…
-Не убивай;
-Не прелюбодействувай;
-Не кради;
-Не лъжесвидетелствувай против ближния си;
-Не пожелавай нищо, което е на ближния ти;
-Не пожелавай дома на ближния си…“

Например „Не прелюбодействувай“ може да се каже „Бъди верен“ и т.н.

Администратор

2007/10/08 18:17

Можеш ли да се опиташ наистина да преформулираш заповедите положително? Но тъй че да са кратки и ясни за всички? Това е интересна идея – очаквам резултата тук.

grindcore
Модератор

2007/10/08 19:13

Май сам се прецаках с тази тема
Също така не смятам, че съм човека който да предложи най-добрите варианти. Дори мисля, че темата тръгва в нежелана посока, но като съм се хванал на хорото – ще го играя до край.
Ако изходим от това, че от „Не убивай“ остава „убивай“, то предлагам, че може да се трансформира в „Цени и пази живота си и този на другите“.
„Не прелюбодействай“ става „Бъди верен“.
„Не лъжи“ става „Бъди честен“.

Смятам,че са ясни,кратки и много положително насочени.

Но също така,не настоявам да бъдат променяни, нито пък отправям критика. Просто се чудех дали случайно са формулирани с отрицание или целенасочено. Все пак, за да са почитани, пазени, заучавани и свещени 2 хиляди години, значи формата и мястото им за подходящи.

ar4ela

2007/10/09 19:22

Странно, немога да се сетя за положителна форма на Не кради, и На непушач мужду другото, макар че не е за тази тема! Така че дайте идеи, ако примерно имаме хипотетична терапевтична ситуация, ако примерно клиента е клептоман, как се казва НЕ кради, без да сме се сетили за обратното внушение!

grindcore
Модератор

2007/10/09 23:34

Тук е малко по-сложно, защото се изисква определение за понятието кражба. Като върху това понятие трябва да се гради и командата.
Аз предлагам „Задоволявай се с това, което ти принадлежи“ или „Първо дай, а после вземи“.
Втория вариант е много изгоден, защото на този принцип се гради икономиката. Все пак, за да получиш, трябва да дадеш
Но както и да се мисли, е много сложно формулирането на тази заповед по позитивен начин

А колкото до непушач,може да се използва съвсем различна дума с изцяло негативно значение „злопушач“, може и обидно „пушльо“ .. и т.н.
Тук е момента да спомена, че с цел да се запази чистотата на унгарския език в Унгария си има хора които измислят нови, но приемливи думи за всичко което предлага съвременната наука или общество като „хендсфрий“,“укенд“,“тинейджър“,“фешън“ и др.

Администратор

2007/10/10 19:17

Аз мисля, че те са казани събрано всички и позитивно само с три думи: Обичай ближния си! Но за повечето, които не изпълняват и не искат да изпълняват това по някакъв начин е трябвало да се разграничи допълнително територията на абсолютното зло от тази на нищонеправенето: добре, не обичаш ближния си, поне не гази там, в блатото зад оградата…

Гретел

2007/10/21 09:04

Защото според мен е по-лесно да кажеш на малкото дете ‘НЕ!’и да го ‘дресираш’ с ‘подходящи’ средства и за в бъдеще да се съобразява с НЕ-тата, определени от живота и обществото.
Нямам особено добро мнение по някои религиозни въпроси, да вметна….

grindcore
Модератор

2007/12/22 23:16

Гретел написа:
Защото според мен е по-лесно да кажеш на малкото дете ‘НЕ!’и да го ‘дресираш’ с ‘подходящи’ средства и за в бъдеще да се съобразява с НЕ-тата, определени от живота и обществото.

Защото, според мен, му даваш две команди : )
Първата, е подсъзнателно, да му кажеш „Чупи вазата“.
После, за съзнанието „НЕ чупи вазата“. Също така и не вербално да му покажеш, че си негативно настроена към поведението му.
В крайна сметка си нямам и на представа как ще реагира дететео и как ще му се отрази всичко това на психиката
Най-вероятно е да счупи вазата без да иска. Просто да я бутне с лакът (подсъзнателно). Следва и наказанието, понеже ти ще си помислиш, че е умишлено,а то няма възможност да обясни, че се е съобразило с изискването ти, и …. става една …

Nanko

2008/11/02 22:14

Някой да се е замислял, че точно тези заповеди може да са съставени така за да бъдат нарушавани. Някой да се е замислял, че цялата религия може да е с цел манипулация на народите. Чрез пораждането на чувство за вина човек може да бъде манипулиран и при това много лесно. (И знайте че и вие го правите. Всеки ден по много пъти.)

Кое не ми се връзва: Десетте_Божи_заповеди
„да нямаш други богове, освен Мене“ Кой решава? Ами вярващите в другите религии, те грешници ли са?
„не им се кланяй и не им служи“ А в църквата какво се прави? Попа на кой служи?
„Който за греха на бащи наказвам до трета и четвърта рода децата“ Как така? Как другите ще плащат за моите грешки?
„а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог: недей върши в него никаква работа ни ти, ни син ти, ни дъщеря ти, ни робът ти, ни робинята ти,“ Робът? Робинята? Каде е равенството? Каде е свободата? „….нито пришълецът ти“ ???

Май няма жив човек който да не нарушил заповедите или част от тях…
Има и много други неща който не ми се връзват, но си мисля, че не им е тук мястото.

Коментари

Google Groups

АБОНИРАЙ СЕ, за да получаваш новостите от Радио за личностно развитие ChangeWire и Българския блог за Невролингвистично програмиране(НЛП) по електронна поща

Email:

Чуй сега

Кажете „ДА!“ пролетта, на слънцето, на цветовете… Кажете „ДА!“ на Планетата на щастието

Планетата на щастието

Очаквайте в книжарниците след 13 май. Подкрепете книгата сега като харесате официалната й Фейсбук страница http://www.facebook.com/PlanetataNaStastieto; бъдете сред първите пратеници на Планетата на щастието... http://www.facebook.com/PlanetataNaStastieto

Моят канал в Twitter

Пожелавам ви да достигнете висините на птиците… Да си разрешите… да усетите силата на крилете си!

Добави в кръговете си в Google +!
Любомир Розенщайн
Любомир Розенщайн в Google Plus
Авторът на "Розовите очила на душата"...