ChangeWaves: промени с мозъчни вълни

  • ChangeWaves e серия от програми за бърза промяна на състоянието на съзнанието със специална комбинация от глас, звук, музика и компютърно генерирани шумове за стимулиране на мозъчните вълни до желаната честота.
  • ChangeWaves e серия от програми за слушане, които да помогнат възстановяването на естествения ритъм на мозъчните вълни
  • ChangeWaves са малки, бързи, ефективни помощни средства към свободата да управляваш мисленето си.
  • опитайте още сега - прочетете повече за първата програма от серията ChangeWaves ChangeWave-Relax 

ChangeWaves e серия от програми за бърза промяна на състоянието на съзнанието със специална комбинация от глас, звук, музика и компютърно генерирани шумове за стимулиране на мозъчните вълни до желаната честота. имайте по-спокойни дни, по-усмихнати вечери, по-добър сън - научете повече за себе си и своето мислене по един много релаксиращ и приятен начин - дайте си почивка от стреса и време за себе си - прочетете повече за първата програма от серията ChangeWaves - ChangeWave-Relax и я поръчайте още сега

"...Това, което обикновено ни липсва, когато сме впримчени в делника и в навика на своето мислене е възможността, макар и за момент, да се превърнем в зрители на това, което се случва, да се откъснем от него, да можем да го наблюдаваме отстрани... и когато това се случи, изведнъж се откриват нови пътища...и това е много хубаво..." Разговор на Стоян Терзиев с автора на "Розовите очила на душата" Любомир Розенщайн

"Розовите очила на душата" в "ПРЕДИ ВСИЧКИ" по Хоризонт

Последни публикации

Любомир Розенщайн за магическото копче PLAY

5 минути насаме с НЛП-майстора Любомир Розенщайн, автор на "Розовите очила на душата", които могат да променят деня ви, а защо не - и дните напред.

Вечерна медитация с водите на Рила

Оставете се на звука на падащата вода. Оставете я да отнесе в края на деня всичко, което наистина не ви е нужно повече. Всички страхове. Всички безпокойства. Всички тревоги. Всяка несигурност. Всяко напрежение. Дори ако са дълбоко закотвени в миналото, оставете сега водата да ги отмие. Да ги понесе надолу по течението... много надалеч...

Тя има силата.

Любомир Розенщайн facebook.com/changewire.info

Розовите очила на душата

Розовите очила на душата
пътеводител в Невролингвистичното програмиране (НЛП)
или как да пробудим вътрешната си сила Търсете българското издание на Colibri във всички добри книжарници.

Присъединете се към официалната страница на книгата във Facebook: http://www.facebook.com

Можете да купите "Розовите очила на душата" и онлайн от сайта на издателство "Колибри". Със специалната отстъпка на издателството, цената за книгата заедно с доставка чрез куриер е 11,80 лв. за страната и по пощата - 13,60 лв. за Европа (цена в книжарниците - 11,00 лв.).

Поръчка онлайн: colibri.bg

Собствено Търсене

ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане

НОВО!!! Пълен аудиокурс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска

разбудете в някого от сковаността на зимата надеждата, че животът започва отново

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ОНЛАЙН НА ТОЗИ АДРЕС ПОДАРЕТЕ НА НЯКОГО "РОЗОВИТЕ ОЧИЛА НА ДУШАТА" И РАЗБУДЕТЕ В НЕГО ОТ СКОВАНОСТТА НА ЗИМАТА НАДЕЖДАТА, ЧЕ ЖИВОТЪТ ЗАПОЧВА ОТНОВО „Розовите очила на душата" е книга за надеждата, за раждането на промяната и за това как да бъдеш режисьор на своя собствен живот.

Музиката като метафора

grindcore
Модератор

2008/04/09 21:23

Здравейте
Тук ще споделя виждането си, че музиката може да оказва въздействие върху психиката на човека. До тук всичко е ясно и предполагам, че никой няма да го оспори. Трудността е в определянето, на конкретното въздействие на определен тип музика.
Аз обичам метъл и това си личи от никнейма ми но често съм си задавал въпроса какво е въздействието на тази музика върху мен, и защо само определн кръг от хора я слушат. Защо за едни е съставена от шумове, а за други е нещо гениално!?
Аз лично имам нужда от скоростта, от динамиката на този стил, за мен една поп музика е лишена от съдържание, защото или не я чувам(игнориам я), или ме дразни.
След метъла, дугия ми любим стил е класическата музика. Дори смея да твърдя, че чрез метъл стила се научих да ценя класиката. На пръв поглед са несъвместими, но всъщност много метъл групи използват фрагменти от нея или дори собствени авторски елементи в класически стил.
Друга мисъл, която подкрeпям, е че една мелодия може да бъде проводник на усещания и емоционални състояния. Това което един човек не може, да изрази с думи, може да предаде на осталите, чрез мелодия.
Тук ще цитирам двама творци, единия художник, а другоя писател. Писателя изразил възхищението си от точеството на художника „въпреки, че не го разбира“, а художника споделил, че за щастие на писателя хората изучават азбуката, и по тази причина го разбират, за разика от изобразителното изкуство.
В НЛП думите заемат централно значение защото съдържат всички репрезентативни системи, а изобразителното изкуство, или музиката са ограничени само от една.
Все пак, колкото и да се ограничени по обхват те имат някакво значение

ar4ela

2008/04/10 13:38

Ясно, е че музиката е създадена да води, да успокоява, да носи чувства. Може би последното е най – точното. Чудиш се защо харесваш точно Метъл, ами защото ти се е случило нещо страхотно, и в този момент някъде е прозвучал този вид музика. Не музиката предпочитаме ние, а това с което я свързваме.
На това ме навежда мисълта, че аз примерно съобразно състоянията си слушам различна музика. На моменти слушам една и съща песен постоянно, и това ме кара да се чувствам добре. Музиката лесно влияе на емоциите ми, а всъщност това е идеята и нали?

rebecca

2008/04/23 15:09

Мен хеви метъла ме натоварва и ме прави агресивна. Обратно, имам приятели, които твърдят, че тази музика ги разтоварва.

Администратор

2008/04/25 20:22

Има голяма разлика между музиката и просто звуците. Музиката, за разлика от звука, не е ограничена до една репрезентативна система, а въздейства върху всички, подобно на думите – само механизмът на въздействието е друг. Дори музиката е много по-универсален, много по-пряк инструмент за въздействие от думите.

Преводът на едно психично състояние на езика на думите – и обратното, пораждането на вътрешното състояние чрез употребата на езика е твърде опосредствано в сравнение на това с използването на музиката. Коефицентът на полезно действие на езика зависи от много повече условности и затова е свързан с изразходване на повече енергия. Музиката е най-икономичното средство за промяна и предаване на вътрешните състояния, затова – и най-съвършеното средство за комуникация, с което разполага човека.

Но ако трябва да говорим за различните репрезентативни системи, музиката според мен е преди всичко кинестетика, а не звук – и аз си спомням за израза „чува с кожата си“, който едва ли може да се употреби, когато слушаш обикновен разговор…

Коментари

Google Groups

АБОНИРАЙ СЕ, за да получаваш новостите от Радио за личностно развитие ChangeWire и Българския блог за Невролингвистично програмиране(НЛП) по електронна поща

Email:

Чуй сега

Кажете „ДА!“ пролетта, на слънцето, на цветовете… Кажете „ДА!“ на Планетата на щастието

Планетата на щастието

Очаквайте в книжарниците след 13 май. Подкрепете книгата сега като харесате официалната й Фейсбук страница http://www.facebook.com/PlanetataNaStastieto; бъдете сред първите пратеници на Планетата на щастието... http://www.facebook.com/PlanetataNaStastieto

Моят канал в Twitter

Пожелавам ви да достигнете висините на птиците… Да си разрешите… да усетите силата на крилете си!

Добави в кръговете си в Google +!
Любомир Розенщайн
Любомир Розенщайн в Google Plus
Авторът на "Розовите очила на душата"...