ChangeWaves: промени с мозъчни вълни

  • ChangeWaves e серия от програми за бърза промяна на състоянието на съзнанието със специална комбинация от глас, звук, музика и компютърно генерирани шумове за стимулиране на мозъчните вълни до желаната честота.
  • ChangeWaves e серия от програми за слушане, които да помогнат възстановяването на естествения ритъм на мозъчните вълни
  • ChangeWaves са малки, бързи, ефективни помощни средства към свободата да управляваш мисленето си.
  • опитайте още сега - прочетете повече за първата програма от серията ChangeWaves ChangeWave-Relax 

ChangeWaves e серия от програми за бърза промяна на състоянието на съзнанието със специална комбинация от глас, звук, музика и компютърно генерирани шумове за стимулиране на мозъчните вълни до желаната честота. имайте по-спокойни дни, по-усмихнати вечери, по-добър сън - научете повече за себе си и своето мислене по един много релаксиращ и приятен начин - дайте си почивка от стреса и време за себе си - прочетете повече за първата програма от серията ChangeWaves - ChangeWave-Relax и я поръчайте още сега

"...Това, което обикновено ни липсва, когато сме впримчени в делника и в навика на своето мислене е възможността, макар и за момент, да се превърнем в зрители на това, което се случва, да се откъснем от него, да можем да го наблюдаваме отстрани... и когато това се случи, изведнъж се откриват нови пътища...и това е много хубаво..." Разговор на Стоян Терзиев с автора на "Розовите очила на душата" Любомир Розенщайн

"Розовите очила на душата" в "ПРЕДИ ВСИЧКИ" по Хоризонт

Последни публикации

Любомир Розенщайн за магическото копче PLAY

5 минути насаме с НЛП-майстора Любомир Розенщайн, автор на "Розовите очила на душата", които могат да променят деня ви, а защо не - и дните напред.

Вечерна медитация с водите на Рила

Оставете се на звука на падащата вода. Оставете я да отнесе в края на деня всичко, което наистина не ви е нужно повече. Всички страхове. Всички безпокойства. Всички тревоги. Всяка несигурност. Всяко напрежение. Дори ако са дълбоко закотвени в миналото, оставете сега водата да ги отмие. Да ги понесе надолу по течението... много надалеч...

Тя има силата.

Любомир Розенщайн facebook.com/changewire.info

Розовите очила на душата

Розовите очила на душата
пътеводител в Невролингвистичното програмиране (НЛП)
или как да пробудим вътрешната си сила Търсете българското издание на Colibri във всички добри книжарници.

Присъединете се към официалната страница на книгата във Facebook: http://www.facebook.com

Можете да купите "Розовите очила на душата" и онлайн от сайта на издателство "Колибри". Със специалната отстъпка на издателството, цената за книгата заедно с доставка чрез куриер е 11,80 лв. за страната и по пощата - 13,60 лв. за Европа (цена в книжарниците - 11,00 лв.).

Поръчка онлайн: colibri.bg

Собствено Търсене

ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане

НОВО!!! Пълен аудиокурс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска

разбудете в някого от сковаността на зимата надеждата, че животът започва отново

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ОНЛАЙН НА ТОЗИ АДРЕС ПОДАРЕТЕ НА НЯКОГО "РОЗОВИТЕ ОЧИЛА НА ДУШАТА" И РАЗБУДЕТЕ В НЕГО ОТ СКОВАНОСТТА НА ЗИМАТА НАДЕЖДАТА, ЧЕ ЖИВОТЪТ ЗАПОЧВА ОТНОВО „Розовите очила на душата" е книга за надеждата, за раждането на промяната и за това как да бъдеш режисьор на своя собствен живот.

Българският език в творчеството на майсторите –


Администратор

2007/08/29 17:28

Когато препрочитам работите на големите български писатели, често се сепвам от майсторската употреба на техники на НЛП за въвличане на читателя. НЛП описва майсторството, но талантът е, който го създава.
Тук ще публикувам български езикови примери – и ако някой прояви интерес, можем да ги коментираме.

И ето първият от тях:

От малките вили и кирпичените постройки сред лозята се разнасяха ту задружни песни, бързи и жизнерадостни като хоро, ту самотни и провлечени гласове, наситени с печал, която се издигаше към синьото небе. Слънцето грееше меко, листата на черниците, крушите и дулите, засадени около вилите, капеха при всяко полъхване на вятъра, а жълтите пръчки на лозите, привързани с лико, висяха огънати безпомощно под тежината на изобилния плод. По песъчливата и рохкава почва между дънерите сновяха с кошници гроздоберците – повечето млади хора. Те се смееха весело и се закачаха помежду си. От време на време прекаляваха и биваха нахоквани от по-старите. Памида изтърсваха небрежно в каци и кошове, а кехлибареножълтия болгар и мискета, покрит със синкав прах, нареждаха грижливо в плитки сандъчета, за да го поставят после в трици, които щяха да го запазят до късна есен. Когато се събираха около каците или сядаха да закусят, те започваха да се замерват със зърна, виковете им ставаха някак лудешки, а закачките – горестни и настойчиви, защото знаеха, че това опиянение от слънце, любов и сладък плод щеше да трае само няколко дни.

grindcore
Модератор

2007/09/03 15:42

Прочитайки темата, ми стана любопитно, дали техниките използвани от автора си имат наименоивание и дали са систематизирани? Когато автора е създал текста, не е имал представа, че някой ден ще има НЛП, но от гледна точка на НЛП ми е любопитно,какво е приложил автора като похват.

Администратор

2007/09/03 20:22

A-Аудио
В-Визуално
К – Кинестетика
Е – външно
И – вътрешно

Как Димитър Димов създава вътрешни състояния в началото на Тютюн :

1
От малките вили и кирпичените постройки сред лозята В се разнасяха А
ту задружни песни, бързи и жизнерадостни К
като хоро, ту самотни и провлечени гласове А, наситени с печал К,
която се издигаше К
към синьото небе В.
Е И Е

2
Слънцето грееше меко А-К,
листата на черниците, крушите и дулите, засадени около вилите, капеха при всяко полъхване на вятъра К, а жълтите пръчки на лозите, привързани с лико В, висяха огънати безпомощно под тежината на изобилния плод К.
Е

3
По песъчливата и рохкава почва К между дънерите сновяха с кошници гроздоберците – повечето млади хора.В
Е

4
Те се смееха весело и се закачаха помежду си.А
5
От време на време прекаляваха и биваха нахоквани от по-старите. А
Е

6
Памида изтърсваха небрежно в каци и кошове К, а кехлибареножълтия болгар и мискета, покрит със синкав прах В, нареждаха грижливо в плитки сандъчета К, за да го поставят после в трици, които щяха да го запазят до късна есен.
Е

7
Когато се събираха около каците или сядаха да закусят, те започваха да се замерват със зърна,К виковете им ставаха някак лудешки, а закачките – горестни и настойчиви,А защото знаеха, че това опиянение от слънце, любов и сладък плод щеше да трае само няколко дни.К
Е И

– използване на три репрезентативни систеви в преход
– редуване на вътрешни и външни състояния

Опитай се да построиш речта си по подобен начин и ще видиш-чуеш-усетиш колко бързо това води до транс

grindcore
Модератор

2007/09/04 18:56

Може и една година време да ми беше предоставил, за да го тълкувам и анализирам, но никога нямаше да погледна по този начин на текста.
Аз по принцип имам талант в рисуването и се опитвам когато погледна една картина – пейзаж например, всичко пред мен да оживее и да почувствам картината така – все едно е реалност (реката се движи, листата потрепват, има лек вятър).
Този опит от изобразителното изкуство прехвърлих и върху писаното слово по аналогичен начин.
Четейки дадено произведение, аз го изживявам по определен начин, и по тази причина смея да твърдя, че разбирам определен автор, а друг не.
Възможно ли е една картина да бъде построена според законите на НЛП?

Като начинаещ в Психологията, Философията и НЛП съм възхитен от отговора на въпроса ми и ще ми се наложи, доста да се позамисля над така изложеното тълкуване.

PepiMM

2007/09/05 20:54

Здравейте!
Ако не го беше казал grindcore аз щях да го каза ,само че не толкова добре.
Чела съм тази книга, тя ме покори , тя ме превзе от мига в който я подхванах, но никога не съм си мислела ,че именно този похват е приложен.
Усещала съм и в други произведения подобно въздействие, но едва ли това е целта тук.

Администратор

2007/09/06 17:29

Изобразителното изкуство затова се нарича изобразително – при картините единствено зрението трябва да преведе посланието на езика на останалите сетива. Само думите имат силата да въздействат върху всички репрезентативни системи, да кодират преживяването на разбираеми за всяко от сетивата шифри без превод…думите сами по себе си са превод…
Майсторите не се нуждаят от технология. Талантът затова е талант, защото думите идват отвътре, редят се сами в образи, звуци, усещания…
Ето още един пример (Васил Попов):

Влакът премина през окото на Жегъла заедно с двата заоблени хълма, посипани с малко сняг отгоре. Селянинът стоеше на пътя и двата вола го топлеха с дъха си. Сепна се, покачи се на колата и подкара животните – трябваше да иде до лозята и прибере трите варела оттам. От колата Жегъла виждаше двата волски гърба, които се издигаха и спускаха при спокойните и широки крачки на животните, подвижни, издути и заоблени като хълмове, посипани с малко косми отгоре. Влакът още тракаше в сърцето му, в тракането на колата по пътя, поведена от облаците пара, които излизаха от ноздрите на воловете.
И както се клатеше, облегнат на ритлата, Жегъла усети промяната в себе си…

Kalina

2008/04/06 08:36

„И като запя хвалебна богу песен, той приближи кладата, покачи се на дебелите
горящи дървета и навлезе в пламъците. Из народа се чуха писъци и плачове.
Жените паднаха на колени, захлупили лица на земята, и заридаха. Никой не искаше
да вдигне очи и да види мъките на веселия монах, който беше ги ободрил, съживил
и преобразил с песните си, с веселостта си и с кротостта си. Но ето че от
кладата се понесе пак песен. Монахът пееше засмян, хубав, благ и вдъхновен, а
пламъците около него се превръщаха в цветя, извиваха зелени стъбла нависоко и
от тях падаха благоуханни цветове – бели, алени и розови. Еникий късаше с две
ръце от тях и хвърляше към народа, който почна да вика, да пее хвалебни богу
песни и да играе лудешки наоколо. Обезумяла от страх, стражата се разбяга и
народът последва монаха, който, невредим, слезе от кладата, която бе се
превърнала на цветна веранда.

И тръгна пак между народа със своите жизнерадостни песни, които носеха надежди.
Хората не падаха духом, не униваха. У тях се събуди желание за труд и за
по-хубав живот. По сухите полета се изкопаха дълбоки кладенци. От планината
доведоха вода и шарени чешми зашуртяха по селата. Градини се раззелениха,
овощни дървета изникнаха по дворовете, а по прозорците на къщите се наредиха
саксии с цветя. Разхубавиха се жените и момите, мъжете придобиха юначен изглед.
Нещо ново бе се родило в тоя кът на земята – това беше надеждата, която
сгряваше, ободряваше и привързваше към живота.“

______-

рефрейминг ?

Администратор

2008/04/06 11:28

Рефрейминг не, но една много силна метафора – за огъня,който вместо да изгаря и изпепелява се превръща в живот, устрем и цвят. Целият разказ на Елин Пелин е за въздействието на вътрешното състояние на човека върху другите, за това как като промениш себе си отвътре можеш да промениш света около теб – единственият наистина възможен път към промяната…
И ето как авторът описва психичната промяна в Еникий:
Същия ден душата на Еникий се освободи от тежкия гнет, който преживя. Лицето му заруменя и очите му добиха пак чистотата на лазура небесен. Сърцето му повеселя. Той се накичи над ухото с пъстра китка, събра птичките и им пя. Полива цветята и разговаря високо с планинското ехо.

* освободи от тежкия гнет – К

* заруменя чистотата на лазура небесен – В
Сърцето му повеселя – К

* Той се накичи над ухото с пъстра китка, събра птичките и им пя – К-В-А

* Полива цветята и разговаря високо с планинското ехо
К-А-А

И особено внимание заслужава изразът:
Сърцето му повеселя

Коментари

Google Groups

АБОНИРАЙ СЕ, за да получаваш новостите от Радио за личностно развитие ChangeWire и Българския блог за Невролингвистично програмиране(НЛП) по електронна поща

Email:

Чуй сега

Кажете „ДА!“ пролетта, на слънцето, на цветовете… Кажете „ДА!“ на Планетата на щастието

Планетата на щастието

Очаквайте в книжарниците след 13 май. Подкрепете книгата сега като харесате официалната й Фейсбук страница http://www.facebook.com/PlanetataNaStastieto; бъдете сред първите пратеници на Планетата на щастието... http://www.facebook.com/PlanetataNaStastieto

Моят канал в Twitter

Пожелавам ви да достигнете висините на птиците… Да си разрешите… да усетите силата на крилете си!

Добави в кръговете си в Google +!
Любомир Розенщайн
Любомир Розенщайн в Google Plus
Авторът на "Розовите очила на душата"...